zondag 29 juli 2012

24 h Spa Francorchamps Podium naast Life!tv studio !



Spectaculaire groei van Life!tv in cijfers (1-9-11: 0 banners/0 vlaggen)(1-12-11: 5 banners/0 vlaggen)(29-7-12: 11 banners/6 vlaggen)



Voorgrond reality op de pc (check www.lifetv.eu), achtergrond reality in de studio vanop 24 h Spa Francorchamps



Voorgrond reality op de pc (check www.lifetv.eu), achtergrond reality in de studio vanop 24 h Spa Francorchamps



Life!tv sort of guerilla marketing 24 h Spa Francorchamps



LIVE ontbijtshow vanop 24 h Spa Francorchamps met Frank Molnar, Nicolas Dickers en Joost Custers



Life!tv compound 24 h Spa Francorchamps



Late night special 24 h Spa Francorchamps met Frank Molnar



Start van middernacht LIVE show op 24 h Spa Francorchamps



vrijdag 27 juli 2012

Testfase OTT (Over The Top) uitzendingen Life!tv via www.lifetv.eu

Beste online kijkers, onze streaming partners zijn druk bezig met de opstart van de continue broadcast van een tv station via internet. Dat op zich is al een uniek gegeven in het tv landschap. We gaan dus niet 1 enkel programma in relay streamen zoals vandaag wel meer gebeurt, we gaan via internet 24/24, 7/7 dezelfde content, LIVE, ONLINE uitzenden als dewelke we via het digitale kanaal nummer 41 via Telenet uitzenden.  Daarbovenop komt dat Life!tv redelijk wat programma's LIVE via satelliet op antenne brengt, zoals de marathon uitzending dit weekend vanop de 24 H Spa Francorchamps. Ook deze satellietuitzendingen zullen we zowel via digitale tv als via het net simultaan uitzenden. Dat heeft nog geen enkel ander tv station ons voorgedaan. Zoals aangekondigd zitten we vandaag in een test fase. Zoals u kan zien is de website momenteel OK, maar is de livestream nog niet OK. Er wordt achter de schermen hard aan gewerkt. We proberen u via deze website en via twitter op de hoogte te houden van de werken.

Gert Van Mol
CEO Life!tv

Kijk nu LIVE ONLINE naar Life!tv 24/24 en 7/7 op www.lifetv.eu

De test fase start vandaag!
Als alles goed gaat kan iedereen nu naar Life!tv kijken op:

Billboards UCI World Cup Bike Trial met Kenny Belaey, centrum Antwerpen



woensdag 25 juli 2012

Griet Van Hees en Frank Molnar presenteren 24u Van Franchorchamps op Life!tv

Dit weekend is Francorchamps weer de hotspot voor liefhebbers van autoraces. De 24H van Francorchamps staat jaarlijks garant voor spanning en spektakel. Voor wie niet in Francorchamps geraakt is Life!tv het perfecte alternatief! U hoeft niks te missen. Griet Van Hees, Nicolas Dickers en Frank Molnar tekenen present op de 24H van Francorchamps.
Gert Van Mol, CEO van Life!tv: "We konden de organisator van de 24 h Spa Francorchamps overtuigen van het feit dat er vandaag de dag meer nodig is om een publiek te boeien dan urenlang ronddraaiende auto’s te laten zien op tv. We stelden voor om er een 24 uur durend autofeest van te maken waar niet alleen de race zelf, maar ook de fans, de experts, de muziek, de geschiedenis, de techniek en ja zelfs de babes aan bod zouden komen."

Griet Van Hees, Nicolas Dickers en Frank Molnar presenteren daarom op 28 en 29 juli een live talkshow van op Francorchamps waar ze gedurende 25h een marathon uitzending zullen presenteren met flitsende reportages, celebrities, gasten en optredens. Dit zal gebeuren vanuit een studio op het meest exclusieve plekje van Francorchamps – onderaan de Radaillion bocht!

Griet Van Hees, Presentatrice: "Ik vind het een ongelofelijke uitdaging en voor mij is het de eerste keer om 24h live een show te presenteren, Auto’s zijn een passie en het is een ongelofelijke eer om de 24h Spa Live Show te presenteren. Een uitdaging vol adrenaline!"

Frank Molnar is gedurende 24 uur de vliegende reporter die boeiende reportages maakt - in zijn bekende stijl - over de 24h en zijn bijzondere randactiviteiten. Griet Van Hees en Nicolas Dickers verzorgen de studiogesprekken.

Frank Molnar, presentator: "Autoracen is voor mij de allermooiste sport, Deze opdracht is dan ook echt kicken en een mega uitdaging. Na weken voorbereiden, reportages maken op en rond het circuit zijn we helemaal klaar om aan de marathon uitzending te beginnen, Gentlemen, start your engine."

Dit alles in combinatie met de sport commentator Joost Custers hoef je absoluut niets te missen van het grootste Belgische race event van het jaar.

Life!tv is te bekijken op kanaal 41 van Telenet. Life!tv is vanaf vrijdag 27 juli een van de eerste tv-zenders in Europa die 24/24 en 7/7 live online te zien zijn op http://www.lifetv.eu/.
'24H LIVE!' is een productie van het productiehuis De Kosmonauten.

Life!tv LIVE online 24/24 en 7/7 vanaf vrijdag 27 juli

Life!tv is het eerste televisie station in de Benelux dat naast zijn uitzendingen via het digitale Telenet kanaal nummer 41 ook volledig live online gaat. Vanaf vrijdag 27 juli 2012 zal het digitale tv station 24/24 en 7/7 te volgen zijn op het internet via http://www.lifetv.eu/. Life!tv sloot hiervoor een overeenkomst met WeePeeTV.

Gert Van Mol, CEO Life!tv: "Enkele maanden geleden leerde ik de mensen van weepee kennen. Zij bouwden een module om televisie te kunnen zien via smartphones, tablets en smart TV's. We tekenden met hen een overeenkomst om met Life!tv aanwezig te zijn op hun platform. Toen besefte ik dat we bij Life!tv eigenlijk een stap aan het overslaan waren. Er is op dit moment geen enkel tv station dat zijn content continu live distribueert over het internet. Het nam uiteindelijk niet zo gek veel tijd in beslag om  ons digitale signaal ook om te leiden naar het internet. Ik meen dat de toekomst van een televisiezender als Life!tv ligt in het aanbieden van een multischerm platform. Deze aanpak zal er toe leiden dat we voor het einde van het jaar nog een innovatie zullen kunnen aankondigen die de klassieke tv markt danig zal verrassen."

Voor meer informatie: Gert Van Mol, gert.vanmol@lifetv.be

dinsdag 17 juli 2012

Win een van de 20 duo- inkomticketten voor de 24 h Spa Francorchamps

Om deel te nemen: mail je naam en adres naar info@lifetv.be en schrijf ons
waarom je zo graag naar de 24 h Spa Francorchamps zou gaan.
Vrijdag 20 juli worden de winnaars per mail ingelicht.

zaterdag 14 juli 2012

GameNuts billboards in Vlaanderen

Stuur ons foto's van deze borden en win een lunch met Frank Molnar en Nicolas Dickers
(stuur foto's naar redactie@lifetv.be)

Pita Said zoekt....

Programmamaker en presentator Pita Said zoekt de komende dagen een green key voor een beeld experiment (daar mag ook een studio aan vast hangen). Contacteer hem op: showarma@live.be

Said Aghassaiy, alias Pita Said, programmamaker
en presentator van Music 41, momenteel
het best bekeken muziekprogramma op Life!tv

zondag 8 juli 2012

Life!tv zoekt licentiehouder voor filmprogramma


Welke groep, welk individu heeft de wil, de kennis en de kunde om een spraakmakend, doortastend, entertainend programma te maken rond film ?
Licentiehouders van Life!tv hebben het recht hun programma te concipieren, produceren en commercialiseren.
Contacteer ons (gert.vanmol -at- lifetv.be) voor verdere voorwaarden.

Hoe, "met volledige tv-gids", Life!tv staat er niet in! (DM -De Morgen- Magazine niet helemaal correct)

Pita Said (producent Life!tv muziekprogramma Music 41) in De Morgen vandaag.

vrijdag 6 juli 2012

Van De Standaard: "Politici vallen digicorder aan"

Nieuw decreet kan tv duurder maken
Auteur: Dominique Deckmyn, Maarten Goethals

BRUSSEL - De oorlog tussen zenders en distributeurs over uitgesteld kijken laait weer op. Een ontwerpdecreet geeft de zenders meer macht, maar is nog niet voorbij het parlement. Als Belgacom en Telenet uitgesteld tv-kijken willen aanbieden, moeten ze daarvoor de toestemming vragen aan de zenders.

Dat is de opzet van het nieuwe voorstel-decreet van de Vlaamse meerderheidspartijen. Het decreet stelt dat distributeurs zoals Telenet en Belgacom niet mogen raken aan de ‘lineaire programma's' van de zenders. Willen ze nieuwe ‘functionaliteit' aanbieden rond die lineaire programma's — lees: uitgesteld kijken — dan hebben ze voorafgaande toestemming van de omroepen nodig. Het zijn de zenders die dat principe eenstemmig aan de politici hebben voorgelegd. Niet alleen de grote commerciële zenders: ook de regionale stations en de VRT staan erachter. Maar verschillende politici, ook binnen de meerderheid, vrezen dat het decreet in het nadeel van de kijker uitvalt. Bart Caron (Groen) waarschuwt dat die misschien meer zal moeten betalen voor uitgesteld kijken. Ook Wilfried Vandaele (N-VA) en Veli Yüksel (CD&V) uiten daarover hun bezorgdheid. ‘De meerderheid danst naar de pijpen van Christian Van Thillo', aldus nog Caron.

De jongste dagen werd het voortouw inderdaad genomen door Van Thillo, topman van De Persgroep, dat vijftig procent bezit van de VMMa, de moedermaatschappij van VTM. Al maanden woedt er een conflict tussen VTM en Telenet. De onderhandelingen tussen beide over de rechten die Telenet aan VTM moet betalen, zitten muurvast. Sinds april wordt het conflict ook in de media uitgevochten. Toen kantte Christian Van Thillo zich publiekelijk tegen uitgesteld kijken en de mogelijkheid die kijkers hebben om reclameblokken door te spoelen. ‘De distributeur verhuurt of verkoopt een apparaat waarmee de consument een formidabele gebruikservaring krijgt, maar waar de zender geen toelating voor heeft gegeven en geen euro voor ontvangt', zei Van Thillo toen over de digicorder. De Persgroep lanceerde het idee van een rondetafelgesprek tussen zenders en distributeurs. Dat gesprek is er nog niet gekomen. En bij de zenders groeit de frustratie over de starre houding van Telenet. Een ander twistpunt is de verdeling van de auteursrechten die Telenet heft op zijn tv-abonnementen. De zenders vinden dat de opbrengst onduidelijk wordt verdeeld. ‘Maandag heeft VMMa een aantal mensen uit de politiek bewerkt, en op dinsdag ook het kabinet van Lieten', zegt een lid van de Mediacommissie.

Woensdagmorgen stuurde de SP.A erop aan om het voorstel diezelfde dag nog door het Vlaams Parlement te jagen, als amendement op het Mediadecreet. Dat botste op verzet van coalitiepartners CD&V en N-VA. Wilfried Vandaele (N-VA) voelde zich ‘in snelheid gepakt' door het SP.A-voorstel. Uiteindelijk werd beslist om de kwestie in de komende dagen in een nieuw decreet te gieten, zodat er tijd was voor overleg met de sector. Maar woensdagavond volgde een nieuwe stroomversnelling: het ontwerpdecreet werd nog diezelfde avond ingediend.

Zwaard van Damocles
Over het ontwerpdecreet zal nu eerst een advies worden gevraagd aan de Raad van State en aan de SARC (Strategische Adviesraad voor Cultuur, Jeugd, Sport en Media). Het nieuwe decreet zal dan ook ten vroegste in oktober worden behandeld. Dat betekent dat Telenet de zomer ingaat met een zwaard van Damocles boven het hoofd. Als Telenet niet tot een akkoord komt met VTM over de uitzendrechten en tot een bevredigende regeling voor uitgesteld kijken met de andere zenders, dan kunnen de zenders straks het uitgesteld kijken blokkeren — en alle eventuele nieuwe diensten die Telenet zou lanceren.

Dat vooral de SP.A zo zijn schouders achter het voorstel van de zenders zet, heeft verschillende oorzaken. Mediaminister Ingrid Lieten (SP.A) heeft de openbare zender vorig jaar extra middelen gegeven, en moet nu ook de commerciële zenders wat gunnen. Maar ook een groeiende antipathie onder politici tegen Telenet speelt een rol. ‘In de ogen van de SP.A is Telenet de oorzaak van het probleem', zegt een lid van de Mediacommissie. Bij een SP.A-topper klinkt het: ‘We komen liever op voor de belangen van de Vlaamse en Belgische zenders, zelfs al zijn dat niet bepaald kleine jongens, dan dat we de belangen verdedigen van buitenlandse bedrijven.' Een sneer naar de Amerikaanse aandeelhouders van Telenet.

2 billboards Total 24 h Spa Francorchamps Kempisch Dok Antwerpen



Verzonden van mijn HTC

2 borden 24 h Spa Francorchamps Noorderplaats Antwerpen (Life!tv ondersteuning voor tv programma)