vrijdag 15 juni 2012

Life!tv beboet door Vlaamse Media Regulator

De Morgen: De Vlaamse Regulator voor de Media, de onafhankelijke toezichthouder voor de Vlaamse audiovisuele media, legt Life!tv, een van de kleinere zenders in Vlaanderen, een boete van 1.250 euro op wegens inbreuken op de regels inzake product placement en sponsoring. Dat heeft de VRM vandaag meegedeeld.
De VRM controleerde de uitzendingen van 9 maart 2012 van Life!tv. In het programma 'Blame the Game' werd een nieuwe spelconsole getest en besproken. De Regulator stelde vast dat het programma specifieke aanprijzingen bevatte bij de bespreking. Ook werd in het programma overmatige aandacht besteed aan de spelconsole.

De inhoud en programmering werden dusdanig beïnvloed dat de verantwoordelijkheid en redactionele onafhankelijkheid van de omroep werden aangetast, zegt de VRM in de mededeling. Daarnaast stelde de Regulator een inbreuk vast op de regelgeving inzake sponsoring.

Bij het bepalen van de sanctie hield de VRM er rekening mee dat er sprake was van ernstige inbreuken en dat Life!tv al in het verleden voor inbreuken op product placement werd gesanctioneerd.

---------------------
Life!tv beraadt zich momenteel over de te nemen stappen. De opgelegde boete door de VRM bedraagt 1.250 euro. Indien Life!tv beroep aantekent moet dit voor de Raad van State.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten