maandag 14 januari 2013

Het Nieuwsblad: "Politieman en Life!tv producent werken aan minnelijke schikking."

Huwelijk in parenclub wellicht niet op scherm

HULSHOUT/BALEN - Het huwelijk van politieman Gerry S. uit Hulshout in een seksclub wordt mogelijk dan toch niet uitgezonden. Er wordt aan een minnelijke schikking gewerkt. ‘Ik wil geen winst maken, maar ik wil wel dat de kosten worden vergoed', zegt de producent.

De rechercheur van de politiezone Keerbergen-Boortmeerbeek-Haacht haalde zich midden oktober een hoop miserie op de hals toen bekend raakte dat een ploeg van de digitale zender Life!TV zijn huwelijksfeest had mogen filmen in de nieuwe parenclub Eroxx in Balen.

In de trailer voor de erotische reeks Tease & Please gaf hij samen met zijn bruid Anne kleur aan zijn hobby. ‘Bij een bezoek aan de parenclub gaan we met de juiste mensen heel ver', zei het koppel. ‘Maar met hoeveel mensen? Dat weten we nog niet!'
In het politiekorps werd meteen een intern onderzoek gestart. Gerry S. stapte naar de kort gedingrechter in Hasselt om de uitzending te laten schrappen. Als de reportage toch wordt uitgezonden, dan eist hij een schadevergoeding van 25.000 euro.

Ongecensureerde versie
Producent Stijn Veltjens uit Heusden-Zolder is niet onder de indruk. ‘We beschikken over een ondertekend document waarbij de agent zijn toestemming geeft om zijn naam, functie en alle beelden te gebruiken', zegt hij.

De rechtszaak werd vorige week uitgesteld. Beide partijen beloofden toen werk te maken van een minnelijke schikking. ‘Potverdikke, als jullie eruit geraken, dan kan ik de ongecensureerde versie niet bekijken', merkte de voorzitster toen glimlachend op. Omdat Gerry S. intussen een nieuwe advocaat in de arm nam, werd de zaak gisteren opnieuw uitgesteld.

Bart Cresens, de advocaat van de producent, bevestigt dat zijn cliënt een minnelijke schikking wil bereiken. ‘Mijn cliënt heeft geen voor- of nadeel bij de nare gevolgen voor Gerry S. Hij wil de contractuele verplichtingen met zijn opdrachtgever nakomen. Hij moest negen afleveringen maken. Als er eentje wegvalt omdat de agent roekeloos was, moet die schade worden vergoed', zegt hij. ‘Bereiken we geen akkoord, dan zal de rechter oordelen.'

Ook op het kantoor van Ann Vandermotten, de advocate van de rechercheur, wordt bevestigd dat er aan een compromis wordt gewerkt. Gerry S. zelf wilde niet reageren.

Schadelijk
Stijn Veltjens begrijpt de houding van de agent niet. ‘Hij had de uitzending beter gewoon laten passeren. Nu wil iedereen ze zien. Hij komt niet met zijn broek op de knieën in beeld. Wat hij tijdens de reportage zegt, is misschien wel schadelijk voor zijn functioneren als agent.'

(Het Nieuwsblad: Ivo Meulemans en Raf Vanmechelen)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten