dinsdag 15 januari 2013

Life!tv en Fiat brengen "Make It Your Race" op TV

Uitzending programma « Abarth Make It Your Race »
op Life!tv vanaf 21 januari  2013

  • De eerste “reality-TV” reeks gewijd aan de automobielsport
  • Kandidaten afkomstig uit zeven Europese landen
  • Vanina Ickx : coach van de Belgische en Luxemburgse kandidaten

  
Life!tv zendt vanaf 21 januari een nieuw autoprogramma uit, « Make It Your Race » genaamd, gecreëerd door Abarth, het sportieve merk binnen de Fiat Group.

Dit concept werd begin 2012 gelanceerd en dit in zeven Europese landen (Italië, Frankrijk, Groot-Brittannië, Zwitserland, België, Luxemburg en Duitsland). Make It Your Race bood aan de amateurs van de autosport tussen 18 en 40 jaar de kans hun droom te realiseren om met een echte sportwagen op circuit te rijden ! Na een eerste selectie (via de internetsites van het merk in de deelnemende landen), werden de aspirant-piloten vervolgens onderworpen aan een specifieke opleiding. Hun objectief: verschillende selectie-etappes doorkomen om alzo te kunnen deelnemen aan een echte auto-wedstrijd op circuit in Italië.

Om de kandidaten bij te staan en hun evolutie te volgen creëerde Abarth de idee om de eerste “reality-TV” reeks te ontwikkelen op het vlak van de autosport. De kandidaten van elk land werden op deze manier gevolgd tijdens hun selectie-parcours en dit door een nationale coach, bekend voor zijn of haar professionele rijbekwaamheden. De Belgisch-Luxemburgse kandidaten hadden veel geluk, want zij werden bijgestaan door niemand minder dan autopilote Vanina Ickx…

Meer dan 30.000 kandidaten over gans Europa schreven zich in voor de wedstrijd Make It Your Race 2012, waarvan ongeveer 3.000 Belgen et Luxemburgers ! Op het totaal van 30.000 kandidaten werden er 106 weerhouden om deel te nemen aan de rij-opleiding en daarna nog eens vier kandidaten van elk land die geselecteerd werden voor de finale selectie-ronde. Onnodig te vermelden dat de sfeer present was op het circuit van Varano waar deze opleidingen in het kader van de Abarth Driving Academy plaatsvonden !

De finale vond uiteindelijk plaats op het circuit van Franciacorte, in de Italiaanse provincie Brescia. De grote winnaar van dit initiatief zal bekend zijn na een reeks van 6 uitzendingen van telkens 30 minuten uitgezonden op Life! tv en dit vanaf 21 januari.

Life!tv is te bekijken in Vlaanderen via Telenet kanaal 41, in Brussel via Numéricable kanaal 24 en wereldwijd via www.lifetv.eu

Brussel, 15 januari 2013

Geen opmerkingen:

Een reactie posten