vrijdag 2 november 2012

Life!tv: Beter Samenwerken dan Solowerken


Life!tv Broadcasting Company nv.

Melsele, 30 10 2012

Vanaf zondag 4 november oogt het Vlaamse televisielandschap opnieuw wat boeiender : twee tv-zenders, Life!tv en Ment TV, zullen dan gelijktijdig starten met het uitzenden van een nieuwe televisieserie. Bovendien ondersteunt Story Magazine de serie ten volle.
Weinigen hebben zulke doorgedreven (media)samenwerking al voorgedaan.

Titel van de serie is ‘Leven in de Brouwerij’, met Martine Prenen als gastvrouw. Zij zal gedurende zes weken in de ziel kijken van zes bekende gasten. Inhoudelijk zal deze talkshow gaan over de (on)deugden in het leven waarbij o.a. de volgende onderwerpen aan bod komen: liefde/lust, (on)geloof, (wan)hoop, schoonheid, wijsheid/domheid en rijkdom/armoede. De bekende Vlamingen die zich blootgeven aan Martine Prenen zijn Belle Perez, Anthony Kumpen, Ben Van Ostade, Antony Arandia, Laura Beyne en Daniella Somers.

Het unieke tv-licentiesysteem van Life!tv ligt aan de basis van deze bijzondere samenwerking. Met het oog op het realiseren en verkopen van tv-programma’s gunt Life!tv een aantal productiehuizen een tv-licentie. Daarbij is het van essentieel belang een zo groot mogelijk bereik aan te bieden. Door verschillende tv-zenders en magazine-uitgevers op ad hoc basis aan elkaar te koppelen ontstaan er platformen die vandaag de dag erg interessant zijn voor adverteerders en sponsors. Het eerste productiehuis dat gebruik maakte van deze techniek is het productiehuis van Peter Baert wiens programma Pitstop TV gelijktijdig op Life!tv en Exqi Sport werd uitgezonden. Vandaag gaat Star Planet, het productiehuis van Willemijn Van Dommelen, nog een stapje verder door het bereik en de marketingkanalen van twee tv- zenders en één van de grootste magazines in Vlaanderen, nl. Story,  te bundelen.

Gert Van Mol, CEO Life!tv: “Toen ik iets meer dan een jaar geleden gevraagd werd om Life!tv te herstructureren zocht ik naar een systeem dat de zender tegelijkertijd nieuwe inkomsten en nieuwe programma’s zou kunnen opleveren naast de traditionele advertentiemodellen. We introduceerden een tv-licentiesysteem dat vandaag duidelijk zijn vruchten begint af te werpen. Deze week starten er op Life!tv twee nieuwe programma’s die onder licentie gemaakt worden. Het eerste programma is Tease & Please, een productie van Exco Lines, eigenaar van de drie grootste Erotica Beurzen. Vervolgens is er ‘Leven in de Brouwerij’ van Star Planet. We zijn  verheugd om te zien dat Ment TV, één van de sterkst groeiende digitale tv-zenders in Vlaanderen, bereid was om dit programma ook uit te zenden. Als we het tv-licentiesysteem op deze manier verder uitwerken, komen we ooit nog tot een confederatie van tv zenders in Vlaanderen. In moeilijke economische tijden is het verstandiger om samen te werken, dan solo te werken.”

‘Leven in de Brouwerij’: elke zondag om 18 uur op Life!tv en Ment TV

Life!tv te bekijken via volgende kanalen:
• Telenet kanaal 41 in Vlaanderen
• Numéricable kanaal 24 in Brussel
• wereldwijd via www.lifetv.eu
 
Ment TV te bekijken via volgende kanalen:
• Telenet kanaal 37 in Vlaanderen
• Telenet kanaal 127 in Brussel
• Numéricable kanaal 29 – 65
• Yelo
• Teletenne

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten