vrijdag 30 november 2012

Kunnen we niet allemaal ondernemer zijn ?



Het lijkt wel oorlog. Of minstens een bitsige voetbalwedstrijd: de ondernemers tegen de rest.
Als je de media (of helaas ook vaak de overheid) mag geloven is de ondernemer nog steeds een knoeiende zelfstandige met een dure BMW.
Uiteraard is het makkelijk om je daar tegen af te zetten.

Maar moet het debat niet wat verder open getrokken worden. Zijn we eigenlijk niet allemaal ondernemer ? Zijn moeders bijvoorbeeld niet in wezen de grootste ondernemers in onze samenleving ?

Het is door te ondernemen dat we welvaart creëren. Sommigen doen dit binnen de grenzen van een bedrijf, anderen doen dit als zelfstandige, nog anderen doen dit ’s avonds in hun sportclub. Elk mosselfeest is een onderneming. Elke school-uitstap is een onderneming. Er zijn zelfs ondernemende politici!

We moeten elkaar stimuleren om te ondernemen, op alle mogelijke vlakken, op alle mogelijke niveaus. Als iedereen onderneemt, dan staat er uiteindelijk maar 1 ploeg op het veld. En dan winnen we allemaal als samenleving.

Het bovenstaande is onze mening, maar daarom misschien niet de juiste of meest uitgekiende. Wij bij Life!tv nodigen iedereen uit om mee te denken het ondernemerschap te steunen en te stimuleren. Stuur ons je bedenkingen en raadgevingen. De beste ideeën tonen we de komende weken en maanden op Life!tv. We zullen de bedenkingen ook bundelen en in de vorm van een witboek overhandigen aan de beslissingsnemers. Maar we mogen vooral niet wachten tot er ‘van bovenuit’ iets gebeurd. Als we iets willen veranderen moeten we het zelf doen. En het liefst vandaag.

Stuur ons je idee of mening op: steun.onze.ondernemers@lifetv.be

Wij ondernamen alvast een affichage campagne: 100 borden van twintig vierkante meter die nu in de straten worden opgehangen (zie foto).

Gert Van Mol
CEO Life!tv
Steun.onze.ondernemers@lifetv.be
Soms moet een tv zender durven meedenken.
Life!tv is te bekijken in Vlaanderen via Telenet kanaal nr 41, in Brussel via Numericable kanaal nr 24 en wereldwijd via
www.lifetv.eu

Foto: Van Jelle Janssens voor de film "Vanuit de Schaduw". Op de foto staan twee mijnwerkers in een mijngang waar door middel van snel aanspringende lampen in het plafond de ware snelheid van een verwoestend vuur dat door een mijngang raast, wordt gesimuleerd. "Vanuit de Schaduw" is een film van ANDERE WERELD Films (Jelle Janssens en Sofie Hanegreefs).

Campagnedesign: Addictlab.com ism. Forever Internet Solutions

Geen opmerkingen:

Een reactie posten