dinsdag 6 november 2012

ReConnect op Life!tv: beklijvend portret van drie getalenteerde Vlaamse surfhelden

Het filmproject ReConnect toont hoe de wegen van  drie Belgische topsurfers, met telkens een totaal verschillende achtergrond, elkaar kruisen. Een gedeelde passie voor de golven bracht het trio samen.

Als jonge tv-zender wil Life!tv jongeren maar al te graag de kans geven om hun talenten te tonen. Deze surffilm past precies in onze filosofie: de adrenaline raast van begin tot eind over het scherm, het testosterongehalte is hoog, de ambitie van de jonge durvers zelfs nog groter. Een ontwapenend maar eveneens hard beeld over hoe drie verschillende jonge kerels hun dromen (proberen te) realiseren…

Niels, James en Matt in de hoofdrol
Oostendenaar Niels Musschoot verhuisde op zijn zestiende met zijn vader naar Fuerteventura en ruilde de Noordzee voor de Atlantische Oceaan. Het liefst van al giert hij met zijn surfplank over de meest bulderende brekers. James Woods is een naar Australië uitgeweken Zuid-Afrikaan. Toen aan de oppervlakte kwam dat hij dankzij zijn Limburgse mama ook over een Belgisch paspoort kon beschikken, richtte de periscoop der lage landen zich op hem. Hij vloog vorige zomer naar Europa en liet zijn verbluffend talent zien na jarenlang goede en grote golven te hebben getrotseerd . O’Neill België nam James prompt aan boord. Matt Marcantuoni is de underdog van het trio. Hij rondde pas vorig jaar zijn school in België af en kon enkel in de vakanties van betere golven genieten. Maar daarmee bewijst hij dat hij, ondanks minder uren in het water, niet moet onderdoen voor de toppers.

Één droom. Verschillende wegen.
De surffilm ReConnect laat zien dat de twee Belgische durfallen Niels Musschoot en James Woods dezelfde droom nastreven maar allebei op een verschillende wijze er naar toe leven. Ze reizen de wereld af, steeds op jacht naar huizenhoge golven. Waar Niels, met Matt in zijn kielzog, de voorbije winter koos voor zijn rustige en vertrouwde tweede thuis Fuerteventura, opteerde James voor de heroïsche golven van de legendarische North Shore van het Hawaïaanse eiland Oahu. De drukte daar neemt hij er graag bij want hij kan er zich meten met de beste surfers ter wereld. Ondanks zijn jonge leeftijd bewijst James dat hij zijn plaats bij de top verdient.

Tegenslagen
Er wordt een reünie in Schotland gepland, maar een onverwacht ongeval gooit roet in het eten. In volle opnames kreeg Niels een zwaar BMX-ongeval, een trieste en onvoorziene wending die noodgedwongen in het scenario verwerkt werd. Het verhaal krijgt daardoor naast een biografisch ook een gedwongen dramatisch en erg realistisch tintje. Niels beweerde voor het ongeval dat surfen eigenlijk tien keer gevaarlijker is dan een back flip uitvoeren met een fiets zonder helm. Zijn opa en oma geloven hem niet want water lijkt toch niet zo hard als de begane grond. Hoe Niels het zelf beleefde, krijgt u in ReConnect te zien ...

ReConnect wordt uitgezonden op Life!tv op:
woensdag 7/11: 21.30h
donderdag 8/11: 21.00h
vrijdag 9/11: 22.00h
zaterdag 10/11: 11.30 en 23.00h
zondag 11/11: 11.00 en 22.00h

Life!tv is te bekijken op:
Telenet kanaal 41
Numericable kanaal 24
www.lifetv.eu


Geen opmerkingen:

Een reactie posten