zondag 16 december 2012

Vanacht hangen we deze 100 reclame borden van twintig vierkante meter op in Vlaanderen



Niet alleen ondernemers ondernemen.
Naast de klassieke ondernemers (volgens de overheid is dat de knoeiende zelfstandige met een dure BMW) zijn er die honderdduizenden Vlamingen die evengoed dagdagelijks ondernemen. De vrijwilligers in de sportclub die een mosselfeest organiseren, leerkrachten die op schooluitstap gaan, mama’s die besluiten kinderen te maken, jongens die auto’s wassen om hamer, nagels, en hout te kopen om een kamp te bouwen, buurtbewoners die een concert organiseren, kinderen die schelpen ruilen op het strand, amateur iemkers die hun honing verkopen op de markt…iedereen is ondernemer.
We hebben een overheid nodig die een ondernemingsklimaat stimuleert. Klassieke ondernemers worden geboren op de oprit, als ze een zakcentje krijgen om het gras in de tuin van de buren te maaien.
Life!tv verzamelt met plezier verhalen, bedenkingen, ergernissen, ideeën van iedereen die in Vlaanderen onderneemt. De beste verhalen komen de komende maanden op tv. Daarnaast wordt een witboek gemaakt met de beste ideeën en suggesties om het ondernemen in de meest brede betekenis van het woord te stimuleren. We kregen al vele verhalen binnen, maar het is nog niet genoeg. Dat witboek zullen we overhandigen aan de overheid. Maar we gaan niet wachten tot de overheid er iets mee doet…dat zou te makkelijk zijn. We moeten er blijvend voor zorgen dat die overheid geconfronteerd wordt met het resultaat van haar beslissingen. Het is een angstaanjagend idee: de overheid die triomfeert met forfaitcijfers over de ondernemer...omdat hij niet meer komt opdagen.

*******
Vorige week kreeg  de roeiclub van mijn vrouw een BTW controle. Een roeiclub is zoiets waar iedereen vrijwillig werkt en waar het geld van het cafe dient om boten van te kopen. Ze moeten 7000 euro betalen. Genoeg om de club stop te zetten.
Help ons in kaart brengen welke sportclubs en welke verenigingen recentelijk bezoek beginnen krijgen van de overheid, via redactie@lifetv.be
Gert Van Mol, CEO Life!tv

Geen opmerkingen:

Een reactie posten